Gyártás

Az üvegmegmunkálás hagyománya és művészete egyetlen fedél alatt található. 900 négyzetméternyi energia, kézművesség és kreativitás. 

A folyamat elképesztően összetett, számos szakterületet és szakértői csoportot foglal magába az adott területen. Minden kristálydarabot több hozzáértő kéz érint, megbélyegezve a Bohemia örökségével, hitelességével és eredetiségével. Szinte minden kézzel készül, az üveg a vérünkben van.
Tekintse meg a csillár születését.

Tervezés

Mérnökeink és tervezőink folyamatosan keresik azon módszereket, hogy új szintre emeljék az üvegkészítés művészetét és a világítás élményét. Ők adják meg azt, amire ahhoz van szükségünk, hogy kitűnjünk versenytársaink közül. Sugárzó, innovatív ötletek, melyek gyakran szokatlan kialakítást vagy technológiát eredményeznek. Valami, ami elmozdítja munkánkat a kiszámítható és hétköznapi világból a kivételes és váratlan irányába.

Üvegmegmunkálás

Üvegfújó és megmunkáló szakembereink életet fújnak egy olyan üveg tárgyba, installációba, mely a legmagasabb minőséget és a legalaposabb részleteket képviseli. A mesterség apáról fiúra száll, melyet a Preciosa saját iskolájában sajátítanak el évtizedes tapasztalatok nyomán.

Csiszolás

A csillár szépsége az apró részletekben rejlik. Minden üvegfelületet és kristályelemet körültekintően és maximális precizitással munkálnak meg, mely az egyediséget igazolja. A szilárd kéz és a részleteket fellelő szem elengedhetetlen ahhoz a bonyolult folyamathoz, amely az üveget a művészet szintjére emeli.

Összeszerelés

Az elkészült kristályüvegek összekapcsolása és függesztése precíz, aprólékos és türelmes kezeket igényel. Összeszerelő mesterink nélkül nem születhetne meg a csillár, hiszen az utolsó simítás az ő kezükben van.

Fém megmunkálása

A kristálytól lesz a csillár egy ragyogó műalkotás. Ám van még egy fontos anyag: ez, a fém. 100 éves öntőformák és hihetetlen munka ad a csillároknak egyediséget és dekoratív megjelenést.


Innováció

Innovációs, kutató és fejlesztő laborunk garantálja, hogy
naprakészek legyünk és csúcsminőséget biztosítsunk. 

©Kristálycsillár 2021